طريقه عمل الكشري المصري المولع

طريقه عمل الكشري المصري المولع

الكثير من المنتديات يبحثون عن طريقه عمل الكشري المصري الجميل ويبحثون عن الطريقه الصحيحه لعمله وكيفيه تقديمه،سوف تجد ما تبحث عنه في هذا المقال.
الكشري المصري

مقادير عمل الكشري المصري المولع

الكـشــــــري المصري مولع نااااار

1-المكرونة .
2-الارز .
3-عدس بجبة او عدس أسمر.
4-صلصة.
5-دقة.
6-بصل. 
7-حمص. 

المكرونة:

اسلقي المكرونة جيدا.سواء كانت مكرونه اسباجتي او مكرونه مقصوصة يمكنكي استخدام نوع واحد أو أكثر حسب الرغبة..و حاسبي تعجن منك.يمكنك اضافه معلقه من الزيت لتجنب هذا. 

البصل المحمر:-

قطعي بصلة كبيرة أو ابشريها..و حمريها في السمن مع شوية كزبرة ناشفة..في نفس الحلة اللي هنعملي فيها الرز..

الأرز :-

المقادير:
كوب عدس أسمرواضافه 2 كوب من الارز. 
الطريقة:
كمية العدس لازم تكون 1\2 كمية الارز.
اسلقي العدس، و لما يوصل لدرجة انك تقدري تندغيه يمكنك اضافه الأرز و زودي المية.
يمكنك اضافه  معلقة في وسط الارز و ابدأي في اضافة المياه .و لما تحسي ان المعلقة هتبدأ تتحرك اقفى، و سوي الرز بعد كدة عادي.

الصلصة:

-----
المقادير:
10 فصوص ثوم
عصير طماطم لتر أو حسب الرغبه. 
الطريقة:
دقي التوم مع الملح و الفلفل و كزبرة ناشفة. 
حمريهم في السمن، بعدين ضيفي الطماطم و سيبيها تتسبك.

الدقة:

المقادير:
فلفل أحمر..ناشف أو عادي..حسب الرغبة..
5 فصوص توم..
1\2 كوب خل..
1 كوب ماء..
(  ملح+كمون+كزبرة ناشفة ) 
الطريقة:
يمكنك ضرب كل المكونات في الخلاط.خلطا جيدا. 

الحمص:

-----
انقعي الحمص من قبلها بيوم، و بعدين اسلقيه.
واذا لم تسلقيه يمكنك اعطاءه غلوة بسيطه بعد نقعه ساعتين علي اقل تقدير. 

عند التقديم..
المكرونة..الرز..الصلصة..البصل..الدقة..الحمص


لمشاهده فيديو عمل الكشري المصري 


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

شرح اماديوس كامل \ عمل تذكره (ملف pnr)

مزايا عيوب العمل بشركات نقل الاموال والحراسه

ازاي اعمل عزل في بيتي